05/16/12 18:58
(http://www.klassa.bg/)

EBU: БНР е сред водещите радиа на Европа

Европейският съюз за радио и телевизия EBU класира БНР сред водещите радиа в Европа в свой доклад, научи “Класа”. Мотивите за даването на високата оценка за националната обществена медия са базирани на показателите: запазването на лидерските позиции в конкурентна и динамична среда, приноса на медията за засилването на междукултурния диалог, приноса на БНР за утвърждаването на радиото като културна институция, технологичното обновление на институцията и осигуряването на достъп за аудиторията чрез мобилните платформи до всички продукти и програми.
В доклада на EBU се изтъква, че през 2011 година БНР е предложило на партньорите си в Европа 63 концерта, които са имали общо 163 излъчвания. И още - Старата къща на “Драган Цанков” 4 е транслирала 594 концерта, предоставени от членовете на EBU. Едно от най-големите събития за обществените радиоорганизации в Европа – Радиоасамблеята, за осемнадесети път събра в Стокхолм, Швеция, ръководителите на радиоорганизациите - членки на Европейския съюз за радио и телевизия (European Broadcasting Union – EBU). В осемнадесетата Радиоасамблея взеха участие представители на повече от 50 членки на EBU, сред които бяха генералният директор на БНР Валерий Тодоров и директорът на дирекция „Международно сътрудничество” Албена Миланова. Участниците се запознаха с постиженията на своите колеги през изминалата година. Тази година дневният ред на Радиоасамблеята бе фокусиран главно върху предизвикателствата, които стоят пред членовете на EBU във времена на експлозивен растеж в областта на технологичните иновации и на структурни промени в аудиторията. Бяха разгледани и дискутирани най-добрите практики и стратегии за овладяване на тези нови технологии, за извличане на оптималните им предимства и за адаптиране на радиоизлъчването към новите нужди на слушателите. Особено внимание бе отделено на поколението, което можем да наречем поколението на мултиплатформите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване