05/16/12 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Волейболната федерация върна Радостин Стойчев за треньор

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол сътвори истински чудеса само в рамките на няколко дни и след като в събота уволни Радостин Стойчев от поста селекционер на представителния тим, вчера го върна обратно като наставник на отбора. Освен специалиста, ръководителите на централата взеха решение да върнат и целия му щаб. Всичко това се случи след провела се среща между министър-председателя Бойко Борисов, треньора на „трикольорите“ Радостин Стойчев и част от волейболистите от националния отбор, сред които Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров. След нея стана ясно, че премиерът е дал препоръки на родната федерация, специалистът да бъде назначен на поста отново, поне до края на Игрите в Лондон. „Българската федерация по волейбол потвърждава оценката си за слабото представяне на националите ни в последните две години. Потвърждава, че централата е създала всички необходими условия на тима. Преценявайки ситуацията, с евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков, и общественото внимание, приемайки съветите лично от премиера Бойко Борисов и Свилен Нейков, УС реши Радостин Стойчев и целият му щаб да бъдат върнати в отбора в името на олимпийската квота“, се казва в официалното съобщение на родната централа. При гласуването един от членовете на съвета е бил против, трима са се въздържали, а всички останали са гласували позитивно за връщането на Радостин Стойчев. Както е известно, в събота същият този Управителен съвет гласува единодушно „за“ отстраняването на селекционера от поста треньор на България. След края на заседанието оторизираният от членовете на УС Любо Ганев да говори пред медиите обяви, че това решение е повече от извинение към Радостин Стойчев в името на България и Олимпиадата.
Уволненият и след това върнат на поста селекционер обаче обяви след срещата си с Бойко Борисов, че шансовете му да се завърне на кормилото на отбора не са големи. „Най-важно е отборът да се класира за Игрите в Лондон. Не очаквайте след срещата ми с премиера нещата да се оправят като с магическа пръчка и да има кой знае какви уникални последствия“, заяви Радостин Стойчев. По всяка вероятност окончателното му решение ще стане факт днес, преди първата тренировка на тима след загубата от Германия на 1/2-финала в олимпийската квалификация в София. Опасенията обаче са, че ако Радостин Стойчев се откаже от тима, примера му да последват Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров. Ако пък се върне, капитанът Владимир Николов може да си тръгне, тъй като той на няколко пъти публично нападна Матей Казийски и Радостин Стойчев. Ако наставникът откаже да се върне начело на националния, въпреки решението на Управителния съвет, старши треньор на състава ни ще бъде досегашният помощник на Радостин Стойчев, Камило Плачи. Италианецът, който в последните над три сезона е неизменно в щаба на волейболните ни национали, е изразил готовност да заеме поста. Като краен вариант пък отново се спряга името на Пламен Константинов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване