05/16/12 06:34
(http://radiomilena.com/)

Огнян Минчев:Отказът на СДС от Синята коалиция ще има силен опустошителен ефект в краткосрочен план

Отказът на СДС от Синята коалиция ще има силен опустошителен ефект в краткосрочен план – просто нито една от двете партии – СДС и ДСБ – няма да влязат в следващия парламент,написа в личната си страница във Фейсбук  политологът Огнян Минчев.
ДСБ няма с кого да се коалира, а СДС има повече „възможности“: да се коалира с т.нар. ОДС на отдавна отпадналите Софиянски-Бакърджиев, да се присъдружи на ГЕРБ или на партията на М. Кунева. Мисля, че различни групи в СДС ще осъществят на практика всички тези възможности, в резултат на което ще изчезне и самото трибуквие. Но ако в краткосрочен план последиците ще бъдат опустошителни, в дългосрочен план има шансове и за положително развитие. Синята коалиция бе формат за оцеляване на двете партии, изгубили шансове поотделно. С нейния край се създава възможността за възникване на нова дясно-центристка формация , която да е по-адекватна на променилото се българско общество и на политическите задачи пред него.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване