05/17/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Ивайло Петев: Пишем история, вече мислим и за титлата

Наставникът на „Лудогорец" Ивайло Петев беше повече от щастлив, след като тимът от Разград спечели Купата на България, надигравайки на финала „Локомотив“ (Пловдив) с 2:1. "Заслужено спечелихме финала, тъй като бяхме по-добри и успяхме да вкараме два гола. Пишем история. Въпреки всичко първото място в шампионата си остава приоритет за „Лудогорец“. Имаме реален шанс за титлата", заяви младият наставник. Новакът в „А“ група "Лудогорец" спечели първи трофей в своята история. Отборът от Разград вдигна Купата на България, след като направи късен обрат от 0:1 до 2:1 срещу "Локомотив" (Пловдив). "Железничарите" поведоха в 18-ата минута с гол на Даксон да Силва, който се размина само с порицание за положителен допинг тест. Две перфектни асистенции на Емил Гъргоров и два гола на Марселиньо в 71-вата и 79-ата минута обърнаха мача. В 89-ата минута "Локомотив" остана с човек по-малко заради директен червен картон на Юнес Бенжалюн, а минута по-рано друг бранител на пловдивчани - Жереми Родригес, се размина с жълт картон за удар с глава срещу Танко Дяков.
Благодетелят на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев бе на седмото небе от щастие след победата на неговия отбор над “смърфовете“. "Купата на България е при нас, нямам думи. Не съм очаквал да стигнем толкова бързо до трофей. Пожелавам си да починем две - три седмици след първенството и да се представим добре в Европа. Няма толкова лесно да ни спънат нашите недоброжелатели. Ако играем нашата си игра, ЦСКА просто няма шанс", каза щастливият собственик на новака в елита на българското първенство.
"Локомотив" загуби и седмия си финал за националната купа. Старши треньорът Емил Велев пък не успя да вдигне трофея във втори пореден и общо пети опит, след като през миналата година загуби със "Славия", а като играч има три поражения с "Левски".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване