05/17/12 18:35
(http://www.klassa.bg/)

Катар депозира 200 млн. долара гаранция в БНБ

Катар депозира 200 млн. долара в БНБ като гаранция за сериозноста на намеренията си. Според споразуменията, подписани вчера между България и Катар, нашата страна дава на Qatar Mining Company право за извършване на финансови, правни, технически, търговски и всички други необходими проучвания с цел катарската държавна компания да оцени приложимостта и годността на предложените проекти за инвестиции в минното ни дело. По този начин ще се създадат реални предпоставки за привличане на катарски инвестиции в България. Подписано бе и споразумение меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на инвестициите с юридически лица от Катар – от Българската агенция за инвестиции и „Катари диар”. Двете страни парафираха меморандум за сътрудничество в областта на инвестиции в недвижимите имоти. Между МИЕТ и държавното дружество „Катара хоспиталити” споразумението е в областта на туризма и хотелиерството. С тях двете страни се договарят да насърчават инвестициите помежду им, да инвестират в проекти, заедно и поотделно, да подпомагат инвестициите на институции и компании от различни сектори, съобщиха от правителствената информационна служба.
Факт е вече и междуправителствена спогодба за сътрудничество в областта на културата между България и Катар.
Двустранно споразумение регламентира и сътрудничеството в областта на здравеопазването, в областта на културата, земеделието, животновъдството и рибовъдството.
Катарската компания Hasad Fuud и българската "Градус 1" също се споразумяха да си сътрудничат, тъй като източната страна появява интерес към внос на български пилета. Ако опитът се окаже успешен, ще последва и търговско споразумение, съобщиха от правителствената информационна служба.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване