05/18/12 17:20
(http://www.klassa.bg/)

„Байерн“ (Мюнхен) прибира 25 милиона евро при триумф в Шампионската лига

Рекордьорът с 22 спечелени титли на Германия „Байерн“ (Мюнхен) ще прибере 25 милиона евро при триумф на финала в Шампионската лига. Баварците играят днес от 21,45 часа на „Алианц Арена“ срещу английския „Челси“, а мачът ще бъде предаван пряко по bTV Action. Германците до този момент са си осигурили най-малко 50 милиона евро приходи от класирането до финала в Шампионската лига. Те впечатлиха всички специалисти с отстраняването на полуфинала на „Реал“ (Мадрид) след изпълнение на дузпи и с рекордното за фазата на елиминациите 7:0 над „Базел“ на четвъртфиналите. „Байерн“ само от наградния фонд на надпреварата до момента е прибрал до 36 милиона евро. Към премиите от УЕФА трябва да се прибавят още минимум 15 милиона евро от продажбата на билети за всичките 7 домакински мача на отбора през този сезон, а отделно от това се очакват около 12 милиона евро приходи от маркетингови отчисления от УЕФА за участниците в турнира. Любопитно е, че за мача тази вечер на „Алианц Арена“ 370 евро е цената на нормалния билет, докато 3500 е за ложата с допълнително обслужване. Интересно е, че всички ценни хартийки са продадени още при самото пускане в продажба, а в интернет се предлагат два VIP билета за космическите 32 000 евро.
Този трофей е изключително ценен както за домакините от „Байерн“, чието притежание са четири трофея (1974, 1975, 1976 и 2001 г.), както и за „Челси“ на амбициозния им собственик Роман Абрамович. Именно това е голямата мечта на руския олигарх, който е вложил в клуба над 1 милиард евро от 2004 г. насам, но не е печелил никога най-ценния трофей на Стария континент. Освен това „сините“ от Лондон ще направят всичко възможно, за да спечелят, защото във Висшата лига не успяха да се класират за този турнир през следващия сезон. И ако искат да играят в най-комерсиалната надпревара отново, ще им трябва задължителен успех срещу „Байерн“.
Германската легенда Франц Бекенбауер заяви, че представянето на неговия тим на финала в Шампионската лига срещу „Челси“ днес ще бъде решаващо за участието на Германия на предстоящото Евро 2012. Част от футболистите на „Байерн“ са германски национали и от финала на „Алианц Арена“ до голяма степен ще зависи настроението им, с което ще отидат на шампионата на Стария континент в Полша и Украйна през юни. "Ако „Байерн“ загуби финала, настроението в германския лагер няма да бъде много добро. Поради тази причина националният отбор ще спечели, ако „Байерн“ победи „Челси", заяви Франц Бекенбауер.
Около 2000 полицаи пък ще се грижат за сигурността около финала на Шампионската лига в Мюнхен. Около 30 хиляди фенове на „Челси“ се очаква да пристигнат в Мюнхен, а германската полиция работи в тясно сътрудничество с английските си колеги.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване