05/18/12 18:27
(http://www.klassa.bg/)

Готвят алтернативно водоснабдяване на Меричлери

Готов е работен проект за алтернативно водоснабдяване на град Меричлери, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова по време на парламентарния контрол, в отговор на депутатско питане за замърсяването на водата в града с арсен. Меричлери се снабдява с вода от пет сондажа, които са в непосредствена близост до минерално находище Меричлери, подчерта Караджова. По думите й, проблемът с водата в града идва от един от сондажите. Екоминистърът се позова на информация от Министерство на здравеопазването, според която още преди три години на местното ВиК дружество е дадено предписание водата в града да не се ползва за пиене, а само за хигиенни нужди, като питейната вода се доставя с водоноски. По думите на Караджова в момента се работи с общините, така че в началото на 2014 г. да има готови за строителство проекти, с проведени тръжни процедури за поне 1 млрд. лева. Караджова информира, че водната стратегия вече е разгледана от консултативния съвет към екоминистъра и до 10 дни ще бъдат отразени бележките от обществените обсъждания на документа.
Тя каза още, че в МОСВ няма данни в България да се прилага технологията "хидрофракинг" при конвенционален добив на нефт и газ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване