05/18/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Еврото поддържа силния си спад спрямо долара

Единната европейска валута продължава своя спад спрямо долара, след като германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че трусовете на финансовите пазари ще продължат още година-две, предаде „Блумбърг“. Според германския финансист №1 кризата в Европа се влошава и чак след 2014 г. ще се усети стабилизиране. Според експертите спадът на еврото технически идва много бързо след предходното понижение. Доларът и йената обаче са напълно готови за седмични печалби, което се потвърждава и от апетита към двете валути от страна на инвеститорите.
Гърция продължава да бъде основна тема в дълговата криза, което ще се отрази на срещата на страните от Г-8, смята Борис Счолсберг, директор проучвания в онлайн търговията в GFT Forex в Ню Йорк. По думите му еврото е много популярна за търговия валута и е уязвима на върхове и спадове. Кикуко Такеда, старши икономист в Bank of Tokyo Mitsubishi, базирана в Лондон, коментира, че заради нервността на световния пазар няма да има търсене на евро и долари, затова йената ще бъде предпочитана.
По време на търговската сесия вчера еврото отстъпи с 0.4 на сто до 1.2642 за долар, което е най-слабото ниво на валутата от средата на януари. Общо за седмицата единната валута е изгубила 1.6 на сто от стойността си. Спрямо йената седмичното намаление пък е 2.4 на сто, а в края на деня вчера валутата се търгуваше за 100.78 йени. През търговската сесия канадският долар спечели надмощие спрямо американския си колега. Валутата спечели 0.3 на сто до 1.0167 за щатски долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване