05/20/12 17:56
(http://www.klassa.bg/)

Земетресение от 6-а степен по Рихтер край Болоня взе шест жертви

Земетресение с магнитуд 6,0 по Рихтер разтърси Северна Италия с епицентър на 36 км северно от град Болоня, жертвите са най-малко 6, предаде Би Би Си. Четирима служители, които били на нощна смяна, са починали от срутване на работните помещения. Според близки на един от загиналите - 35-годишния Никола Кавичи, той е искал да почива на крайбрежието този ден, но заради лошата метеорологична прогноза е взел смяната на свой приятел. Две жени, едната от които 37-годишна германка, по работа в Болоня, и баба на над 100 г., са получили сърдечен удар вследствие на паниката и също са сред жертвите, съобщи „Рай Нюз 24“. Момиченце на 5 г. е било извадено живо изпод развалините след два часа престой под тях, като спасителите са го открили благодарение на телефонно обаждане на негов близък от Ню Йорк.
Повече от 50 души са ранени, но случаите са леки, тъй като трусът е бил в 4 ч през нощта. Той е усетен и в цялата административна област Емилия Романя, където са градовете Болоня, Модена, Ферара, Верона и др. Редица сгради в областта са пострадали, като във Финале Емилия камбанарията и част от замъка са се срутили напълно, а в Сан Феличе-сул-Панора замък от XV век е силно увреден. В областта често се отчитат трусове, но подобно земетресение като сила и продължителност не е регистрирано от XIV век насам.
Последвали са два вторични, по-кратки и слаби труса - с магнитуд 5,1 и 4,1 по Рихтер. Като превантивна мярка са евакуирани редица болници и общежития в областта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване