05/20/12 18:09
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА и "Лудогорец" определят носителя на титлата в директен сблъсък

Отборите на ЦСКА и „Лудогорец“ ще излязат в директен сблъсък за титлата на 23 май – сряда, в Разград. И двата отбора спечелиха очаквани победи в срещите си от 29-ия кръг на родната „А“ футболна група и поради тази причина притежателят на отличието ще стане ясен в последния ден на шампионата. За да се стигне до тази ситуация в родното първенство, ЦСКА победи „Литекс“ с 4:1, а „Лудогорец“ надигра като гост „Калиакра“ с 4:0. Така разликата от две точки между двата тима се запази и новият носител на титла в България ще стане ясен след директен двубой в Разград. Ако „Лудогорец“ се поздрави с победа в последния кръг, ще стане шампион, докато всякакъв друг резултат ще короняса ЦСКА с 32-ра титла в историята на клуба. Освен това, директен сблъсък ще реши и голмайсторския приз в „А“ група, след като Жуниор Мораес от ЦСКА и Иван Стоянов от „Лудогорец“ имат по 16 попадения.
Със загубата от ЦСКА пък тимът на „Литекс“ почти загуби шансовете си за участие в Европа. Макар и теоретично все още да съществуват такива, трябва да се случат доста невероятни събития в последния футболен ден в България, за да може отборът на Христо Стоичков да играе в Европа. В противен случай, „оранжевите“ ще пропуснат европейските клубни турнири за първи път от 12 сезона насам.
В лагера на „Левски“ пък могат да празнуват, след като почти сигурно стана ясно, че и през следващата година отборът ще играе европейски двубои. Това се случи, след като „Левски“ победи като гост с 6:1 тима на „Видима – Раковски“ и на практика изпрати тима от Севлиево във второто ниво на родния футбол. Във временното класиране „Левски“ е на бронзовата трета позиция след издънките на преките си конкуренти за това място. „Сините“ са на две точки пред четвъртия „Черноморец“ (Бургас) и петия „Локомотив“ (Пловдив), които направиха ремита съответно срещу „Локомотив“ (София) и „Миньор“ (Перник), и на три точки пред шестия „Литекс“. В последния кръг „Левски“ е домакин на „Светкавица“, което означава, че само чудо ще остави „сините“ извън Европа.
В същото време стана ясно, че тимът на „Пирин“ (Гоце Делчев) е първият нов член на българската футболна „А“ група след победа с 1:0 над отбора на „Академик“ (София) в Елин Пелин, която осигури на „Пирин“ първото място в Западната „Б“ група. Вторият в класирането „Спортист“ (Своге) ще играе бараж срещу отбор от Източната „Б“ група.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване