05/21/12 13:47
(http://radiomilena.com/)

Млади художници от Несебър спечелиха наградите на национален конкурс

В навечерието на 24-май- Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Фондация «Европейски инициативи-Димитър Янков» Несебър отличи призьорите от националния конкурс “Възрожденските къщи в България”. Отличията бяха връчени на специално организирано тържество в несебърското училище.

 

Конкурсът,по инициатива на Андиопа Цветкова-преподавател по изобразително изкуство в училището, бе обявен по случай 130-годишнината от основаването на първото българско училище в Несебър. С медийното партньорство на вестник “Слънчев бряг прес” той се проведе в три възрастови групи.

Творбите бяха класирани от комисия излъчена от Дружеството на художниците в Несебър.

Във възрастовата група от 7 до 10 год. първо място зае 9-годишната Сани Попова от Несебър,втори е 10-годишният Константин Антонов-от българското училище в Барселона- Испания,а трета-9-годишната Карина Кузнецова-от Несебър.

Във втората възрастова група от 11 до 13 год. на първо място са класирани 13-годишната Ина Добрева от Несебър и 12-годишният Владимир Стаменов от с.Трудовец, Oбщина Ботевград.Втора е 13-годишната Емилияна Арбалиева от Копривщица,а третото място бе отредено на 13-годишната Ренета Колева от Попово.

В трета възрастова група от 14 до 18 год. на първо място е 14-годишната Виктория Петрова от  Попово, втора- 14-годишната Нина Паничарова от Копривщица,а трети-14-годишният Анастас Пиков от  Несебър.

Изложбата с отличените творби бе открита от директорката на училището Тодорка Желязкова,с приветствие към наградените се обърна Яна Христова, началник на отдел «Образование, извънучилищни и други дейности» в Община Несебър, а наградите на призьорите, осигурени от фондация «Европейски инициативи-Димитър Янов», бяха връчени от Мара Момчилова-управител на фирма «Марам»-издател на вестник «Слънчев бряг прес».

 

21 май 2012 г.

Несебър                                                                                  Максим МОМЧИЛОВ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване