05/26/12 08:03
(http://radiomilena.com/)

САЩ обезпокоени за свободата на словото в България

medii 150x150 САЩ обезпокоени за свободата на словото в БългарияДържавния департамент на САЩ изрази сериозно безпокойство за състоянието на свободата на печата и словото в България в своя годишен доклад за състоянието на човешките права.
В доклада се посочва, че съществува безпокойство заради доминирането на медийния пазар на бизнес интереси, търсещи политическо влияние, съобщава actualno.com.
Неправителствени организации съобщават, че журналистите си налагат автоцензура или получават пари от политически и бизнес лидери и от групи от организираната престъпност, за да поместват положителни новини за тези лидери или негативни информации за опонентите им.
Освен това собствениците на медии принуждават журналисти да променят информациите си, пише в доклада на Държавния департамент.
Журналисти се оплакват, че някои медийни компании имат неофициални списъци с политически партии, хора и теми, които трябва да получават само положително отразяване.
Медийната собственост остава само частично прозрачна и няма граждански мониторинг на субсидираните от държавата медии, които са най-популярните извън столицата, пише още в доклада на Държавния департамент на САЩ.

 САЩ обезпокоени за свободата на словото в България

bookmark САЩ обезпокоени за свободата на словото в Българияsvejo САЩ обезпокоени за свободата на словото в Българияgoogle САЩ обезпокоени за свободата на словото в Българияdelicious САЩ обезпокоени за свободата на словото в Българияstumbleupon САЩ обезпокоени за свободата на словото в Българияfacebook САЩ обезпокоени за свободата на словото в БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване