05/26/12 20:44
(http://radiomilena.com/)

Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердам

Българският национален отбор постигна престижна победа с 2:1 срещу Холандия в контрола, играна на стадион „Амстердам Арена”., предаде агенция Фокус. В последната минута на първата част Робин Ван Перси вкара гол за холандците. В 43-ата минута Валери Божинов уцели гредата на холандската врата при изпълнение на пряк свободен удар. В 48-ата минута бе отсъдена дузпа за българския тим, след като Йордан Минев направи пробив от дясно, а при опита за стрелба Ван дер Варт изби топката с ръка в наказателното поле. Зад топката при изпълнение на 11-метровия наказателен удар застана капитанът Ивелин Попов, който бе точен за 1:1. През втората част националният селекционер направи 6 смени, като в игра влязоха вратарят на Миньор Перник Чворович, защитникът на Стяуа Валентин Илиев, Петър Занев от Литекс, Христо Златински, Иван Стоянов от Лудогорец, Алексaндър Тонев от Лех Познан и Пламен Мицански от Кайзерслаутерн.
В 93-ата минута след бърза атака на България Манолев центрира в наказателното поле на холандците, а на далечната греда Илиан Мицански с глава вкара втория гол за българския тим. Българските национали излязоха с фланелки в подкрепа на капитана Стилиян Петров, който страда от остра левкемия. Сред над 47 000-те фенове на стадиона имаше и многобройна българска агитка.
На 29 май от 21:00 часа предстои втората контрола за седмицата на българските национали. В Залцбург съперник на възпитаниците на Любослав Пенев ще е Турция.

 Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердам

bookmark Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердамsvejo Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердамgoogle Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердамdelicious Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердамstumbleupon Футбол: България победи с 2:1 Холандия в Амстердамfacebook Футбол: България победи с 2:1 Холандия в АмстердамСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване