05/27/12 16:12
(http://radiomilena.com/)

Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»

hram sv nikolai2 150x150 Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»На големия християнски празник Възнесение Господне, който тази година съвпадна със светлата дата 24 май,  започна благотворителната акция по набиране на средства за дострояването на църковен комплекс «Св. Николай Чудотворец» в Бургас. В центъра на грубия строеж на храма беше отслужен молебен пред мирото на светеца и мощите на свети Георги, които бяха донесене от манастира в Поморие. На Възнесение Господне за първи път забиха и камбаните на християнската обител в к/с Меден рудник.
По инициатива на църковното настоятелство всеки четвъртък от 18:00 ч. до 20:00 ч. ще се отслужва молебен на строежа на храма. Освен пред мирото на свети Николай Чудотворец, молитвите ще бъдат отправени и пред мощите на други светци, които ще бъдат пренасяни от църквите в Сливенската епархия. Така свещениците от епархията и Сливенския митрополит Иоаникий ще окажат своята съпричастност към строителството на най-големия църковен комплекс у нас.
Председателят на църковното настоятелство отец Емилиан отправя покана към всички християни да се включат в молебените и да даряват символични суми.  По думите му, ако всяко семейство от най-големия бургаски жилищен комплекс дарява по 1 лв. на месец до края на годината ще успеят да се съберат достатъчно финанси за дострояването на храма. Даренията ще се приемат след молебена в специална каса, при която ще присъстват председателят и членове на църковното настоятелство. Всяко отваряне на касата ще става със съставяне на протокол в присъствието на нотариус.
За цялостното дострояване на църковния комплекс «Св. Николай Чудотворец» и оборудването му са необходими около 2 млн. лв.

 Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»

bookmark Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»svejo Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»google Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»delicious Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»stumbleupon Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»facebook Благотворителна инициатива за дострояване на храм «Св. Николай Чудотворец»Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване