05/27/12 15:58
(http://www.klassa.bg/)

Германия допусна тежко поражение от Швейцария, Англия и Испания с резонни успехи

Един от основните кандидати за титлата на европейското първенство в Полша и Украйна това лято – Германия, претърпя тежко поражение в първата си контрола по време на подготовката си за турнира. Тимът на Йоаким Льов допусна пет гола и загуби с 3:5 от Швейцария в среща, играна в Базел. Германците показаха слабости в защита и не могат да бъдат доволни от моментното си състояние само две седмици преди началото на шампионата. Хеттрик за домакините отбеляза Ерен Дердиок, а по един гол добавиха Щефан Лихтщайнер и Адмир Мехмеди. За германците попаденията бяха дело Матс Хюмелс, Андре Шюрле и Марко Ройс. До началото на Евро 2012 Германия има само още една контрола – срещу Израел в Лайпциг.
В друга контролна среща Испания не се смили над Сърбия и постигна победа с 2:0 при дебюта на Синиша Михайлович като национален селекционер на „плавите“. Испания поведе с 1:0 в 64-тата минута, когато Бенят подаде към Навас, който центрира в наказателното поле на Сърбия, където Адриан Лопес засече топката с глава и я прати в сръбската врата. Десет минути по-късно Бранислав Иванович фаулира Адриан Лопес в собственото си наказателно поле и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар беше реализиран от Санти Касорла, който оформи крайния резултат в срещата.
Английският национален отбор също започна с победа приятелските си срещи преди европейското първенство в Полша и Украйна. Футболистите на „трите лъва” спечелиха с 1:0 като гост на Норвегия в Осло. Единственото попадение беше дело на полузащитника на „Манчестър Юнайтед“ Ашли Йънг, който се разписа още в деветата минута. Двубоят беше дебют за новия селекционер на Англия Рой Ходжсън.
Португалия пък се издъни в контролата срещу Македония, като двата тима завършиха срещата помежду си при резултат 0:0 пред 20 000 зрители на градския стадион в град Лейриа, Домакините показаха тотална безидейност и не успяха да създадат чисто голово положение. До началото на Евро 2012 възпитаниците на националния селекционер на Португалия Пауло Бенто имат още една среща – с Турция, на 2 юни в Лисабон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване