05/27/12 18:20
(http://www.klassa.bg/)

"Нова демокрация" отново изпревари СИРИЗА преди вота на 17 юни

Гръцките консерватори от „Нова демокрация“ възстановиха преднината си пред радикалната лява коалиция СИРИЗА преди новите предсрочни избори на 17 юни, съобщи Ройтерс.
Проучвания през почивните дни показват, че партиите, които са за и против спасителния план за страната, са с почти изравнени сили преди вота, който може да реши дали Гърция ще остане в еврозоната. Допитванията след обявяването на новите предсрочни избори даваха преднина на СИРИЗА. Сега обаче пет различни анкети показват, че „Нова демокрация“, която подкрепя споразумението с ЕС и МВФ, води с между 0,5 и 5,7% пред СИРИЗА, която обеща да извади страната от спасителния план, довел до рекордна безработица и орязване на заплатите. Консервативната партия на Антонис Самарас би събрала между 25,6 и 27,7% от гласовете, ако изборите се провеждат днес. Подкрепата за лявата коалиция на Алексис Ципрас е между 20,1 и 26%. Според проучванията „Нова демокрация“ и другата голяма партия, подкрепяща спасителния план – ПАСОК, заедно ще имат мнозинство от 11 до 16 места в 300-местния гръцки парламент.
Новите проучвания бяха оповестени, след като консервативният лидер Самарас атакува своя противник Ципрас за обещанията му да извади страната от спасителния план без риск от напускане на еврозоната. „Ако Гърция едностранно отхвърли спасителното споразумение, ще бъде изолирана с години. Ще има недостиг на храни, на лекарства, на гориво. Ще има постоянен режим на тока“, заплаши Самарас.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване