05/28/12 18:26
(http://www.klassa.bg/)

Китайската компания Great Wall става официален спонсор на ЦСКА

Китайският автомобилен концерн Great Wall ще бъде новият официален спонсор на ЦСКА от новия сезон. Това разкри пред „Класа“ човек от новия мениджърски проект на „червените“. Така вместо телекомуникационната компания Globul на фланелките на играчите на „армейците“ ще бъде изписано „Грейт уол“. Това е част от мащабната сделка по влизането на собственика на „Литекс“ Гриша Ганчев в управлението на ЦСКА. Всеизвестно е, че именно компания "Литекс мотърс" е представител на китайския автомобилен производител за България. Освен това в контракта влиза и точка футболистите и треньорите на ЦСКА да използват автомобили на китайската марка "Грейт уол". В края на февруари компанията откри завода си за сглобяване на китайските коли край ловешкото село Баховица.
Босът на ЦСКА Димитър Борисов заяви вчера за „Гонг“, че появилите се в медиите структурни промени в клуба са възможни. Според него всичко трябва да бъде официално обявено в следващите няколко дни, но засега не бива да се прибързва. А от ЦСКА излязоха с официално съобщение към медиите, че засега се разграничават от твърденията за обединението на „червените“ с „Литекс“.
Според последна информация на „Класа“ обаче до броени дни ще бъдат финализирани преговорите за придобиване от страна на Гриша Ганчев на 40 процента от ПФК ЦСКА. Настоящите собственици на “червения” отбор и “Титан” - Димитър Борисов и Иво Иванов, са договорили всичко по контракта с шефа на „Литекс“. Очакват се само подписите от двете страни. Идеята за може би най-мащабната сделка за собственост в родния футбол се подготвяла от дълго време, като двете страни са стигнали най-бързо до предложението Христо Стоичков да стане президент на ЦСКА. Старши треньор остава Стойчо Младенов, който вчера беше приет в кардиологичното отделение на болница „Токуда“. Според неофициална информация Стойчо Младенов е получил сърдечна аритмия и от обяд е настанен в болничното заведение, като състоянието му е стабилно. Главен скаут на “червените” ще бъде досегашният мениджър в ловешкия клуб Стойчо Стоилов. Отделно най-добрите играчи на „Литекс“ Георги Миланов, Петър Занев, Николай Бодуров, Момчил Цветанов и Александър Цветков ще бъдат отзовани в редиците на 31-кратните шампиони.
Засега не е ясна съдбата на четирикратните шампиони от „Литекс“, но е сигурно, че стадионът в Ловеч, затревените и изкуствените терени ще бъдат използвани за доразвиването на „Академия Литекс“, която в последните години се превърна в еталон в детско-юношеския футбол у нас. Именно оттам ще бъде захранван с добри играчи ЦСКА. А представителният тим на „червените“ ще ползва за лагери преди възлови мачове ловното стопанство на Гриша Ганчев „Белка“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване