05/28/12 10:02
(http://radiomilena.com/)

На 31-ви май стартират проверките по плажовете в областта

proverka 1024x768 На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областта

Всяка година със заповед на областния управител се сформира комисия, която извършва проверки по плажните ивици. В състава й влизат експерти от Областна администрация, Морска администрация, Български червен кръст, Регионална инспекция по околна среда и води, Регионална здравна инспекция, представители на полицията и общинските администрации. Проверяващите следят за състоянието на плажните ивици, за обезопасяването, хигиената, изпълнението на клаузите по сключените договори за наем, както и спазването на разпоредбите в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Обект на първата проверка тази година са единадесет плажа в областта, отдадени под наем от Областен управител на област Бургас. Проверени ще бъдат „Обзор – юг”, „Река Вая”, „Несебър – стар град”,  „Несебър – изток” в Община Несебър; „Поморие-централен”, община Поморие;„Бургас – север”, община Бургас; „Младост-ММЦ”, община Приморско; „Малък плаж Лозенец”, „Царево – Василико”, „Устие на р.Велека”, „Резово” в община Царево.

Лично областният управител Константин Гребенаров извърши първата проверка за летен сезон 2012 година, повод за която стана сигнал за ограничен достъп до морски плажове „Каваци – юг” и „Смокини”, подаден по време на ежегодната среща на губернатора с концесионери.

В присъствието на представител на фирмата подала сигнала, експерти от администрацията констатираха, че към настоящия момент и двата пътя посочени в кадастралната карта на плажовете осигуряват свободен достъп. При проверката се установи още, че заграждението поставено в непосредствена близост до плажната ивица е на Регионална инспекция по околна среда и води и е абсолютно задължително, тъй като става въпрос за опазване на шест декара поддържан резерват. Оградата има за цел да предотврати унищожаването на пясъчната лилия, която се намира там.

За в бъдеще ще се търсят и други възможности чрез промяна на Подробен устройствен план да бъде осигурен достъп, чрез създаване на допълнителни алеи.

„Всеки, който има сигнал за нередности по плажните ивици може да го подаде в Областна администрация Бургас на телефон: 056/894 141 или 056/894 174 и ние ще извършим проверка. Това до някаква степен осигурява спокойствието и комфорта на жителите и гостите на област Бургас избрали да плажуват по Южното Черноморие”, заяви Константин Гребенаров.

График за проверки по плажовете

дата

морски плаж

31 май /четвъртък/

„Обзор – юг”

31 май

/четвъртък/

„Река Вая”

05 юни

/вторник/

„Несебър – стар град”

(при буната)

05 юни

/вторник/

„Несебър – изток”

05 юни

/вторник/

„Поморие-централен”

06 юни

/сряда/

„Бургас – север”

08 юни

/петък/

„Младост-ММЦ”

08 юни

/петък/

„Малък плаж Лозенец”

08 юни

/петък/

„Царево – Василико”

12 юни

/вторник/

„Устие на р.Велека”

12 юни

/вторник/

„Резово”

 На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областта

bookmark На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаsvejo На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаgoogle На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаdelicious На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаstumbleupon На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаfacebook На 31 ви май стартират проверките по плажовете в областтаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване