05/28/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Тадич се съгласи да е премиер, преговаря със социалистите

Председателят на Демократическата партия Борис Тадич заяви в неделя късно вечерта, че е готов да заеме премиерския пост в момента, в който се приемат целите и програмите на бъдещото правителство, след разговори със Социалистическата партия, предаде сръбската информационна агенция ТАНЮГ. Той постави условие, че е готов да заеме поста, който първоначално отказа, ако с евентуалните си коалиционни партньори изработят първо "цели, начини на работа и план за действие, които да са готови още преди да се сключи коалиционното споразумение". Тадич добави също, че бедността и безработицата са най-големите проблеми пред Сърбия. Това трябваше да са и главните теми, които се очакваше да обсъдят по-късно вчера демократи и социалисти, чиято коалиция е най-вероятно да състави следващия кабинет.
От Прогресивната партия, която излъчи президента Томислав Николич, заявиха, че Борис Тадич няма да бъде легитимен като министър-председател, защото не отговоря на желанието на хората за промяна. На срещата вчера между Тадич и Николич двамата бяха единодушни, че правителство трябва да се формира възможно най-бързо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване