05/29/12 10:24
(http://radiomilena.com/)

Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтер

zemetres 300x182 Вече осем жертви в Италия след 5.8 по РихтерНай-малко осем са загиналите по последни данни, след като ново земетресение от 5.8 по Рихтер разтърси Североизточна Италия.

По-рано беше съобщено, че загиналите са шестима, но цифрата започна да нараства при последвалият оглед и постъпили сигнали.

Новата информация дойде от официална сводка на италианската полиция, цитирана от АФП.

Трима души са загинали в Сан Феличе дел Панаро при рухване на завод, двама души са намерили смъртта си в близкото градче Мирандола, един човек – в Конкордия и още един – във Финале, съобщи командирът на карабинерите в Модена Салваторе Яницото.

„Положението е много сериозно, някои хора са блокирани под развалините“, заяви Алберто Силвестри, кмет на градчето Сан Феличе сул Панаро, цитиран от телевизия SkyTG24.

Земетресението с магнитуд 5,8 разтърси страната само девет дни след трус в индустриалната североизточна част на Италия, при който загинаха шестима души, а хиляди бяха принудени да живеят в импровизирани палаткови лагери, тъй като много къщи и исторически сгради бяха сринати до основи. Властите съобщават, че при днешното земетресение са се срутили повече сгради.

Днешният трус е станал на 60 км източно от Парма и е на дълбочина 10 км, съобщи Географският институт в Модена. Трусът е бил усетен в цяла Северна и Централна Италия и довел до разрушаването на редица структури, които вече били отслабени от труса с магнитуд 6,0, който стана на 20 май.

В Пиза, където се намира прочутата Наклонена кула, офис сградите бяха евакуирани като предпазна мярка. Хората избягаха на улиците от магазините и офисите в Милано, Болоня и долината Аоста, близо до границата с Франция.

Вчера трус с магнитуд 4,3 по Рихтер отново разтърси Италия и предизвика паника след местното население. Земетресението бе регистрирано в южния регион Калабрия.

В района на Емилия-Романя все още около 7000 души живеят във временни подслони, а вторичните трусове продължават.

Само за 40 минути межу 11:30 и 12:30 пък бяха регистрирани още три последователни труса, сред които и такъв с магнитуд 4.7, съобщава actualno.com.

 Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтер

bookmark Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтерsvejo Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтерgoogle Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтерdelicious Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтерstumbleupon Вече осем жертви в Италия след 5.8 по Рихтерfacebook Вече осем жертви в Италия след 5.8 по РихтерСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване