05/29/12 05:54
(http://radiomilena.com/)

Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен дим

cigari 150x150 Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен дим От 1 юни здравните инспектори започват проверки за спазването на тоталната забрана за пушене в закрити обществени места. Проверяващите ще влизат в заведения и с полиция.
Преди това всеки нарушител ще бъде приканен да си предостави данните, за да му бъде съставен акт за извършено нарушение, обясни пред бТВ в предаването „Тази сутрин“ шефът на дирекция „Обществено здраве“ в здравното министерство Димитър Димитров, цитира Агенция Кросс. Ако се установи, че в определен вид заведение целенасочено има противопоставяне на изискванията, ще има проверки и с полиция. Собствениците обаче са длъжни да допуснат контролните органи и без да са придружени от униформени.
Забраната за пушене трябва да се спазва дори и при частно парти, ако обектът има лиценз за обществено заведение.
Собствениците могат да бъдат санкционирани с два вида глоби. Ако е едноличен търговец – за първо нарушение до 1500 лева, а за второ – от 1500 до 3000 лева.
„Дори да има армия контролни органи, невъзможно е до всеки един нарушител, във всеки един момент, във всяко едно заведение да има контрол“, каза Димитров.
Във всички случаи, в които има нарушение, и то е в рамките на компетенциите на контролния орган, ще има санкции.
Димитров каза, че и сега има проверки за спазването на изискванията за отделни помещения за непушачи в големите заведения.
Когато има реакция от всички, засегнати от нарушаване на закона, тогава на всеки един нарушител ще му е много трудно да нарушава закона, каза Димитров. Той призна, че едва ли ще е възможно всяко едно спортно мероприятие да бъде следено.

 Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен дим

bookmark Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димsvejo Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димgoogle Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димdelicious Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димstumbleupon Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димfacebook Здравни инспектори и полицаи ще следят заедно за цигарен димСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване