05/30/12 10:18
(http://radiomilena.com/)

Борисов много обещава, но малко изпълнява

Едва 11% от обещанията, които са дали управляващите през последните 1000 дни, са изпълнение. Това става ясно от данните, изнесени днес от фондация „14 януари”. Според анализа им 541 обещания са дали водещите у нас политици, като основните теми, по които се надпреварват да обещават, са  пътно строителство и магистрали (85); данъци (42); еврофондове (21); метрото (8); пенсионното осигуряване (7); шистов газ (4).

Безспорен шампион по обещания е генерал-лейтенант доктор Борисов. 228 обещания е дал премиерът. От тях категорично изпълнени са 27, частично изпълнени са 9, неизпълнени са 27, предаде агенция КРОСС.

По темата за магистралите министър-председателят е дал едно много интересно обещание, което ние с интерес очакваме до утре да бъде изпълнено, а именно – по време на среща с бившия вече сръбски президент Борис Тадич преди две години Бойко Борисов му обеща, че магистралата София-Ниш ще бъде пусната до май 2012 година, заяви Асен Генов от фондацията.

Той допълни и че министър-председателят не е изпълнил обещанията си за промени в Конституцията във връзка с Фискалния пакт, както и с изискването кандидатите за „Дондуков 2″ задължително да са живели в страната през последните 5 години преди изборите.

Неизпълнени според статистиката на фондацията, са и обещанията му, че след януари 2011 година ще спре контрабандата с петрол и цигари. Няма ги и обещаните специални пунктове за продажба на тютюневи изделия, на които едновременно трябваше да присъстват продавач, митничар и полицай.

Министър-председателят не успя да заведе на театър и пернишката кметица, както й обеща през миналата година, защото и в момента Перник няма театрална сцена, добави още Асен Генов.

Все пак Бойко Борисов е удържал на думата си цели 27 пъти. Изпълнил е поетия ангажимент Разпети петък да бъде официално почивен ден; не се включи и в президентската битка през миналата есен.

„Друго негово много любопитно обещание е, че ще се ожени“, припомни още Генов.

Вицепремиерите Дянков и Цветанов гонят шефа си в даване на обещания. Дянков дори изпреварва вътрешния министър и заема второто място с 47 обещания. От тях едва 4 са изпълнени, 5 категорично неизпълнени, а останалите са в движение.

Цветан Цветанов е дал 26 обещания, от които само е едно е финализирано.

Държавният глава също е сред политиците, влезли в полезрението на фондацията.  Според Константин Павлов Плевнелиев е влязъл в Президентството с едно неизпълнено обещание – че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

 Борисов много обещава, но малко изпълнява

bookmark Борисов много обещава, но малко изпълняваsvejo Борисов много обещава, но малко изпълняваgoogle Борисов много обещава, но малко изпълняваdelicious Борисов много обещава, но малко изпълняваstumbleupon Борисов много обещава, но малко изпълняваfacebook Борисов много обещава, но малко изпълняваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване