05/30/12 19:17
(http://www.klassa.bg/)

Държавата отделя 800 хил. лв. за ремонт на сградите в Перник

Пострадалите от труса в Пернишко ще получат еднократна помощ от 325 лева, а допълнителни 800 хил. лева били предвидени за възстановяване на щетите от труса. Това каза вчера в Пловдив премиерът Бойко Борисов
Днес сутринта ще бъдат раздадени социални помощи на пострадалите от земетресението в Перник и останалите селища. За целта социалният министър Тотю Младенов щял да бъде изпратен в Пернишко, за да контролира процеса на място, обяви министър-председателят.
Според Борисов това е максимумът, който може да се отдели, защото „това са парите на всички данъкоплатци“.
Държавата ни не е застрахователна компания, но всеки път с добрина подхожда и раздава, каза още премиерът. Според премиера правителството се надявало да не бъдат изградени вредни навици от хората – да чакат винаги държавна помощ. За тези ситуации имало застрахователни фирми.



Продължават вторичните трусове в Югозападна България


Нов вторичен трус разлюля Перник вчера сутринта малко след 08,30 ч. Той бе с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер според последните данни от Геофизичния институт към БАН. Епицентърът на труса е в района на Перник - на 30 км западно от София, 1 км югозападно от с. Батановци и 3 км северно от Радомир. Трусът е бил на около 2 км дълбочина.
Според директора на института проф. Николай Милошев земетресението е било вследствие от вторичен трус след голямото земетресение с магнитуд от 5,8 по Рихтер, което разтърси района на 22 май. Оттогава до момента са регистрирани над 500 миниземетресения, като само четири били над 4 по скалата на Рихтер. 41 са били усетени от хората.



Антон Кутев се извини на перничани


Антон Кутев се извини на перничани, съобщиха вчера от пресцентъра на БСП.
„Съжалявам, че думите ми за земетресението в Перник предизвикаха брожения и възмущение в обществото. Извинявам се на перничани и на всички граждани, които са се почувствали засегнати”, пише Кутев в извинението си.
Зам.-шефът на групата на червените в парламента Ангел Найденов, който е от Перник, заяви по-рано от парламентарната трибуна, че лично е поискал Кутев да се извини публично на хората в града. Преди няколко дни на страницата си във Фейсбук Антон Кутев написа, че недоумява защо се вдига толкова шум за „стотина напукани къщи“ и няколко паднали комина.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване