05/30/12 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Инвестират 50 млн. лв. в градско развитие

Проекти за градско развитие ще се финансират от „Фонд за устойчиво градско развитие на София“, като началният му финансов ресурс е 50 млн. лева, каза регионалният министър Лиляна Павлова при подписване на споразумение за създаване на структурата с кмета на София Йорданка Фандъкова. 25 млн. лв. се отпускат по линия на финансовия инструмент JESSICA, а останалите 25 млн. лв. се предоставят от фонд ФЛАГ. Чрез фонда ще се финансират проекти, за които не остава бюджетно финансиране или средства по оперативните програми. С този инструмент могат да се отпускат средства за идейни проекти или бизнес планове, като след това ще бъдат оценявани за възможност за възвръщане на инвестициите, от което ще зависи финансирането. Плановете може да са насочени към изграждането на увеселителни паркове, атракциони, паркинги, гаражи и пазари. Финансиране може да се отпуска на общински дружества, частни инвеститори и публично-частни партньорства. Парите от фонда  могат да се използват до 2015 г. „Имаме цел в следващия програмен период 2014-2020 г. ресурсът да бъде поне удвоен и тази инициатива да се превърне в устойчива“, коментира Павлова.
„Най-актуален проект е този за пълен ремонт на Женския пазар“, каза Фандъкова. Тя обясни, че в срок от 3 месеца общинското дружество „Пазари Възраждане“ трябва да е готово с работния проект за цялостна реконструкция на пазара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване