05/31/12 18:25
(http://www.klassa.bg/)

Започва реконструкцията на бул. "Витоша" между Патриарха и ул. "Неофит Рилски"

Предстои реконструкция на бул. „Витоша” в частта между „Патриарх Евтимий“ и „Неофит Рилски”. Това заяви вчера главният архитект Петър Диков. В този участък се изгражда вторият диаметър на метрото, а реконструкцията ще стане за сметка на изпълнителите на подземната железница, уточни арх. Диков.
За ремонта на останалата част от централния столичен булевард в момента се търси инвеститор. Ако Столична община успее да намери средства, тя също ще бъде реконструирана през тази година.
Първият участък от булевард „Витоша” трябва да бъде готов преди пускането на втори метродиаметър. Обособена велоалея няма да има, но ще може да се минава с велосипед. Трамваите ще продължат да се движат до ул. „Алабин”. Спира се пресичането на бул. „Витоша” по ул. „Аспарух” и по ул. „Парчевич”, остава движението на ул. „Неофит Рилски” и на ул. „Уилям Гладстон”.



Махат незаконни ромски гета

Преди две седмици е било премахнато незаконно гето в район „Люлин“, а в момента се работи по премахването на незаконните гета в районите „Сердика“ и „Студентски“. Това съобщи вчера кметът Йорданка Фандъкова. Работата по премахването на незаконните ромски гета изисква последователност, а не изваждането на политически дивиденти, коментира Фандъкова.



Пишат стратегия за обществените тоалетни

До края на юни София трябва да има стратегия за обществените тоалетни, съобщи вчера арх. Петър Диков. Всеки уважаващ себе си град има такава система от обществени тоалетни и мисля, че и София трябва да има. Убеден съм, че има много по-малко обществени тоалетни, отколкото ни трябват. Ние през тези 20 години затваряме тоалетни и ги правим какво ли не”, коментира арх. Диков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване