06/01/12 09:20
(http://radiomilena.com/)

Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровища

dqnkov nikolov 300x237 Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровища„Бургас пак надмина всички и показа как се прави туризъм и как се вдига духът на българите“, каза вицепремиерът на Република България – Симеон Дянков, при откриването на изложбата „Най-големите съкровища на траките“. Той и кметът Димитър Николов бяха сред първите посетители в първия ден на изложбата, който беше с вход свободен.

Съкровищата ще останат в Културен център „Морско казино“ до 31 август. Те могат да бъдат разгледани през всеки от дните на седмицата, в часовете между 10.00 и 22.00. Билети се продават на каса, разположена пред зала „Ал. Г. Коджакафалията“, в която се намират златните и сребърни съдове от Рогозен и Вълчитрън.

Таксата за възрастни тази година е намалена на 5 лв., за пенсионери, ученици и студенти цената е 2 лв., а за група от учащи само 1 лев. За хора с увреждания и деца до 7-годишна възраст входът е безплатен.

Вчера изложбата бе открита с атрактивна възстановка на древни тракийски орфически ритуали и концерт на Калин Вельов и Нина Николина. Видяха я много бургазлии и гости на града. Сред тях бяха областният управител Константин Гребенаров, зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, народни представители и общински съветници, както и участниците в 51-та Националната археологическа конференция Бургас’2012.

Приветствия отправиха директорът на Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките – доц. д-р Людмил Вагалински, и археологът от Историческия музей във Враца – доц. д-р Нарцис Торбов.

„Пресъздали сме по неповторим начин атмосферата на 4 от най-известните тракийски гробници, открити по нашите земи. Не пропускайте да видите тази красота. Бургас продължава своя победен ход – приветлив и гостоприемен“, каза при откриването кметът Николов.

В книгата за впечатления първи се разписа Симеон Дянков със следните думи:.

„Прекрасна изложба. Следващата година пожелавам да показваме Бургаското съкровище, което ще намерим тази година.“

 

 Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровища

bookmark Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаsvejo Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаgoogle Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаdelicious Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаstumbleupon Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаfacebook Кметът Николов и вицепремиерът Симеон Дянков откриха изложбата с тракийските съкровищаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване