06/02/12 17:51
(http://radiomilena.com/)

Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ

От вчера, 1 юни, заплатите на работещите в спешната помощ се вдигат с 18%, съобщи здравният министър Десислава Атанасова, цитира Агенция Кросс. Така средната заплата там, която бе малко над 500 лв., става 600 лв. Увеличението е с по 100 лв. Обещанието бе дадено от министъра още при встъпването на поста. Безпаричието в системата на спешната помощ е причина за голямото текучество там. В големите градове като София има много незаети щатове дори в кризата. Чакайте първо хората да получат парите си, а после ще коментираме, каза за „24 часа“ д-р Георги Гелев, директор на столичната „Бърза помощ“. Според него медиците и шофьорите там ще се радват, но въпреки това допълнителната сума е малка за очакванията им.   Продължава да има вакантни места, допълни д-р Гелев. На смяна работят по 18-20 екипа, а щатът е за 30 екипа. При това има пикови моменти, когато на денонощие се обслужват по 500 сигнала. Ниското заплащане и напрежението в работата отблъскват младите медици. Новопостъпил лекар без специалност получава 530 лв. по думите на д-р Гелев. Доктор със специалност се разписва срещу 690 лв. Сестрите в линейките вземат по 400 лв.   Друг сериозен проблем за работещите в спешната помощ е агресията, с която те понякога се сблъскват. Заради зачестилите нападения над медиците министър Атанасова обеща да им осигури повече сигурност по време на дежурства с промени в Наказателния кодекс. В него ще има текстове, които уреждат специална защита за спешните екипи и в спешните приемни отделения.

 Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ

bookmark Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ svejo Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ google Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ delicious Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ stumbleupon Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ facebook Стотачка отгоре за работещите в Спешната помощ Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване