06/03/12 12:07
(http://www.klassa.bg/)

Диамантена изложба в шоурума на D.I.C. в София

В София, в шоурума на Diamonds International Corporation на ул. Николай Хайтов 8А, в дните 2.6-12.6.2012   ще се състои най-голямата диамантена изложба в историята на България и Балканския полуостров.

Изключителността на експозицията се определя от количеството и качеството на показваните диаманти. Сред по-интересните експонати ще бъдат 23- каратов черен диамант , както и 10-каратов много бял инвестиционен камък.

Като красиво допълнение към инвестиционните камъни, ще бяха изложени луксозни бижута от последната колeкция на D.I.C., както и множество други полускъпоценни камъни: сапфири, турмалини, цитрини, александрити, топази, рубелити и др. Изложбата е пътуваща и в нея освен собствени камъни на D.I.C участват и диаманти, притежание на една от най-престижните диамантени борси в света – антверпенската Beurs voor Diamanthandel. Ще бъдат показани както много бели камъни с отлични параметри, подходящи за инвестиция, така и цветни диаманти с големи размери, използвани в бижутерството.

„Диамантът е не само красив продукт на природата, но също и инвестиционен инструмент. Нашата цел е да приближим диаманта до хората – да го представим като подходящ инвестиционен инструмент, но и да покажем на широката общественост красотата и неподвластността на времето на диамантените бижута, '' казва изпълнителният директор на D.I.C. д-р Яна Синкова. В предишната спирка на изложбата – Прага, бяха показани 450 инвестиционни диаманта с различни параметри на стойност милиони долари. Всъщност обаче колосалната парична стойност на изложбата е концентрирана в няколко стотин карата диаманти, равняващи се само на 200г тегло – нима това не е най-концентрираната форма на богатство на планетата?! Гемолозите ще кажат, че това са 200 грама от най-чистия въглерод на планетата, но за инвеститорите това са милиони долари, събиращи се в едно куфарче.

ЗА ФИРМАТА

Diamonds International Corporation – D.I.C. е основана през есента на 2005 година и от чисто чешка компания успява да се превърне в международна в рамките на пет години. Никоя друга бижутерийна компания не е успяла да се разшири толкова бързо и успешно.  Дъщерните дружества задоволяват клиентите в Централна Европа, а през Русия, най-бързо разрастващата се диамантена компания на континента се превръща в символ на лукса и в Азия.

Днес по-голямата част от оборота на дружеството е не само от търговията с инвестиционни диаманти, но и оригиналните диамантени бижута печелят симпатиите на клиенти от цял свят.

  Дружеството е единственият е представител от Централна и ИзточнаЕвропа, което e пълноправен член и акционер на най-старата диамантена борса в Антверпен Beurs voor Diamanthandel.

  Нейни партньори са водещи световни фирми за обработка на диаманти.

Всички бижута са изработени в собствени ателиета и са защитени със запазена марка, регистрирана в рамките на целия Европейски съюз, с производствен знак D.I.C. и щемпел според изискванията на съответното законодателство.

Всеки диамант на дружеството притежава сертификати на водещи гемологични лаборатории, признавани в цял свят. Особеното е, че „D.I.C.” дава сертификати не само към отделните скъпоценни камъни, но и към тези, които са вградени в бижу. Всички бижута са с доказан произход и са под закрилата и търговската марка на ЕС, Русия и голяма част от Азия. В световен мащаб това е нещо уникално и е реакция на съвременното състояние на търговията с диаманти.

В тази област „D.I.C.” има реалната амбиция да стане лидер не само в Европа. След Чехия и Словакия, където встъпи през 2006 г., дружеството навлезе през януари 2007 в Полша, след това в Хърватия, България, Белгия, Сърбия и Румъния. В края на 2007 г. откри своя дъщерна фирма в Хонг Конг. През 2008 г. фирмата навлезе и в Украйна, а през 2009 г. – в Унгария и Австрия. В момента дъщерните дружества на „D.I.C.”   са  14.

Дружеството си сътрудничи с най-изявените специалисти в областта, с модни дизайнери, участва в хуманитарни акции и чрез своите PR изяви и фондацията Даймънд хартс помага за оформяне на общественото мнение за диамантите.

През 2007 г. в Братислава отвори врати първият D.I.C.-шоурум, последван от този в Белград (а през 2009 г. и в Загреб). В края на 2008 г. тържествено беше отворен първият чешки диамантен клуб в центъра на Прага. В този ден, освен всичко останало, започна и изключителното сътрудничество с признатата в цял свят модна дизайнерка Бланка Матраги. Наред с това дружество „D.I.C.” беше генерален партньор на конкурса за красота „Miss Universe 2009 и 2010” в Словакия, където остана в съзнанието на широката общественост и с това, че изработи за победителката диамантена златна корона, най-луксозната и най-скъпата в историята на конкурса.

Сред ВИП партьорите на дружеството, пленени от красотата на диамантите са, режисьора Милош Форман, футболната легенда Антонин Паненка, писателят, новинар и гастроном Бенжамин Курас, виртуозният цигулар Ярослав Свечени, изключителният фотограф Ядран Шетлик, легендата на поп музиката Карел Гот и много други.

 

През юни 2011 един от най-възхитителните шоуруми на планетата отвори врати в Шенжен – най-богатият град в Китай.

Желанието на Даймънд Интернешънъл Корпорейшън е  да популяризираме диамантите като сигурна и консервативна форма за запазване стойността на парите, именно по време на кризи. Целта ни в България, която постепенно успяваме да реализираме,  е да се утвърдим като търговски център за Балканския регион  и да привличаме инвеститори и от съседните държави. Това е и функцията на диамантения шоурум и свързания с него диамантен  клуб.

Диамантения клуб фактически отвори врати на 02.12. в 11.00 часа.

Първите му посетители останаха очаровани от уютната атмосфера и разнообразието , което откриха в него.

 

Снимки на:

http://newsmaker.bg/site/viewAlbum/id/419

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване