06/04/12 19:58
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ се готви за самостоятелно явяване на изборите догодина

ДСБ трябва да се готви за самостоятелно явяване на парламентарните избори догодина. Това е било преобладаващото мнение сред местните структури на партията, изразено на национално съвещание в неделя. Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев каза, че на изборите ще разчитат не само на твърдия си електорат, но и на гласовете на разочаровани от ГЕРБ. „ДСБ не харесва управлението на ГЕРБ и държи да е негова алтернатива“, категоричен е Кънев.
Окончателното решение за начина на явяване на парламентарния вот щяло да се вземе на 30 юни на национално събрание на партията. Тъмносините са амбицирани да подготвят листите си още през октомври т.г. Така техните кандидат-депутати щели да имат достатъчно време да станат познаваеми за електората. Хората на Костов изразиха готовност да водят „дълга и много силна кампания“.
Според Радан Кънев ДСБ няма да си присвои марката на Синята коалиция, която по неговите думи не можела да съществува без СДС. Както е известно, в средата на май ръководството на СДС взе решение за излизане от коалицията.
Кънев каза, че е възможно в бъдеще все пак да се използват някои добри идеи и практики от дясното обединение.
Тъмносините се похвалиха и с наплив на нови партийни членове. Само за последните седмици към ДСБ се присъединили около 130 души от София, Варна, Видин и Горна Оряховица, съобщи друг зам.-председател на партията – евродепутатът Светослав Малинов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване