06/04/12 19:23
(http://www.klassa.bg/)

КНДР заплашва с ракетен удар южнокорейски медии

Армията на Северна Корея (КНДР) заплашва с ракетен удар редакциите на консервативни южнокорейски медии, предаде “Йонхап” от Сеул.
Причината е, че вестници като “Чосун Илбо” са нанесли обида на новия севернокорейски лидер Ким Чен-ун. Генералният щаб на Корейската народна армия е разкрил координатите на 3 вестника, 3 телевизионни станции и радио CBS. Той е поискал извинение от южнокорейския президент Ли Мюн-бак, за да не се стигне до “свещена война”. Пхенян е “напълно готов за всичко”, а “времето изтича”, предупреждава ултиматумът. Сеул защити медийните статии за комунистическия си съсед, като заяви, че свободата на печата е базово право, гарантирано в свободните и демократични страни по света. Представител на министерството на отбраната е заявил, че не е наблюдавано придвижване на севернокорейската армия. Последната севернокорейска заплаха беше в отговор на критичните статии на южнокорейски медии за детски фестивал в Пхенян, когато около 20 хиляди севернокорейски деца се заклеха във вярност на Ким Чен-ун. “Канал А” в Сеул сравни Ким с Адолф Хитлер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване