06/04/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

Лоран Блан забрани на футболистите си да използват социалните мрежи

Треньорът на Франция Лоран Блан прозова играчите си да се въздържат от публикации в социалните мрежи по време на Евро 2012.
За разлика от страни като Дания, където активността в мрежите ще се тълкува като нарушение на вътрешния правилник, във френския тим това е по-скоро препоръка. Блан посъветва играчите си да внимават с написаното, тъй като всяко по-интересно нещо би могло да се появи по медиите и да наруши атмосферата в тима. "Вие сте длъжни да пазите конфиденциалност. Не трябва да се рискува, като напишете нещо в Twitter, Facebook или блоговете. Вие трябва да бъдете бдителни в този период", обяви Блан.
Експерти отчитат, че причините за тези действия в част от отборите от Евро 2012 са, че това може да навреди на концентрацията на състезателите, повечето от които имат големи фен-страници в социалните мрежи и непрекъснато висели в тях и споделяли най-различни подробности от личния и професионалния си живот. Което е друга причина, заради която е наложена лютата забрана по време на Евро 2012. Опасенията са, да не би да се споделят някои неподходящи думи, изрази и случки, които могат да бъдат използвани и префасонирани от жълтата преса в небивали размери и по този начин да се провокират скандали, интриги и сблъсъци между феновете по време на Евро 2012. Безспорно най-голям брой последователи във Фейсбук има Кристиано Роналдо - 41 484 713 фенове. След него се нареждат Лионел Меси – 33 277 079, следван от Дейвид Бекъм - 17 157 000, и Андрес Иниеста – 9 877 815. От българските футболисти Димитър Бербатов има над 1 000 000 фенове във Фейсбук, а Валери Божинов – 18 357.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване