06/04/12 08:55
(http://radiomilena.com/)

Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Камено

123 Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Камено

112 фолклорни групи и състави участваха в първото издание на националния фолклорен събор „На мегдана” в гр. Камено.

 

Повече от 1500 души се надпяваха, надсвирваха и надиграваха на сцената в двата фестивални дни през уикенда.

 

Съборът даде възможност на най-добрите изпълнители на тракийски, странджански и добруджански фолклорни танци и песни да покажат своите умения.

 

Според председателя на журито проф. Милчо Василев най-големите достойнства на фестивала са били участието на много млади хора, отличната организация на община Камено и сериозния награден фонд.

Фолклорът няма да изчезне, колкото  и да не му помага държавата, защото българинът има душевна потребност от това изкуство – заяви пред изпълнителите професорът.

 

Най-много награди, при това съвсем съзнателно, бяха присъдени на най-младите изпълнители, а 86 год. бай Гено спечели специална награда заради прекрасното си пеене.

За следващата година организаторите се надяват на поканата за участие да се отзоват и състави за родопски, шопски и северняшки песни и танци.

 

В плановете на община Камено влиза и намерението фолклорният събор да стане е международен.

 

 Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Камено

bookmark Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Каменоsvejo Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Каменоgoogle Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Каменоdelicious Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Каменоstumbleupon Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в Каменоfacebook Над 1500 души се надпяваха и надсвирваха в КаменоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване