06/04/12 18:53
(http://www.klassa.bg/)

Фелипе Маса напуска световния шампионат при слаби резултати

Пилотът на „Ферари“ Фелипе Маса даде доста интересно интервю, в което обяви, че ще напусне Формула 1 след края на сезона, ако резултатите му не са достатъчно добри. До момента през този сезон бразилският пилот е спечели само 10 точки при 6 изминали кръга от началото на кампанията. За сравнение съотборникът му във „Ферари“ Фернандо Алонсо, който е лидер в подреждането при конструкторите, има 76 точки. Поради тази причина много специалисти и анализатори вече отписват бразилеца от сметките на „Ферари“ за следващия сезон. Самият Фелипе Маса обаче е на друго мнение и засега той отказва да се примири, като продължава да се надява да запази мястото си в италианския тим. Ако това не се случи, Фелипе Маса ще кара само за някой от големите отбори, а в противен случай е готов дори да прекрати кариерата си във Формула 1.
„Има възможност да остана във „Ферари“ и през 2013 година въпреки всички спекулации, които се появиха по медиите. Всичко обаче зависи от мен и резултатите ми до края на сезона. В момента наистина нямам идея какво точно ще правя през следващата година. Моето бъдеще е следващото състезание в календара. Ако напусна „Ферари“, бих се състезавал само за някой от големите отбори. Ако се наложи да премина в малките тимове, по-вероятно е да прекратя кариерата си във Формула 1“, заяви Фелипе Маса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване