06/05/12 16:19
(http://www.klassa.bg/)

Брайвик отмъщавал на мюсюлманите за детски обиди

Норвежкият терорист Андерш Брайвик, обвинен в убийството на 77 души през лятото на 2011 г., се отнасял негативно към мюсюлманите, защото още от детството си е бил тормозен от техни представители, предадоха АФП и РИА “Новости”.
Първата обида, нанесена на малкия Андерш от мюсюлманин, била счупването на колелото му от страна на турски дипломат, родител на един от приятелите му. Норвежкият екстремист разказа още, че мюсюлмани са го били и ограбвали и три пъти са опитали да го изнасилят. Масовият убиец, който след задържането си първо поискал от полицията лейкопласт за наранения си пръст, обясни, че е бил мотивиран от желание за реванш. “Поотделно тези случаи не са нещо сериозно, но всички заедно сформираха моето мнение за мюсюлманите”, заяви Брайвик пред съда.
Освен обидите, с годините в него се натрупала и завист. Причината била, че мюсюлманските семейства получавали от държавата “апартаменти в източната част на Осло”, която се смята за скъпа.
На 22 юли 2011 г. Брайвик постави бомба в административния център на Осло, при който загинаха 8 души. Други 69 терористът застреля в младежкия лагер на Норвежката работническа партия на остров Утьоя край столицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване