06/05/12 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Всяка трета протеза за гърди на PIP се била спукала

От общо 8000 французойки, които вече са се възползвали от решението на френското правителство за безплатно отстраняване на произведените от Poly Implant Prothèse (PIP) протези за гърди, 2252 са имали импланти в лошо състояние, предаде “Фигаро”. Властите поддържат препоръката си за превантивното им отстраняване. През декември Париж реши да плати за отстраняването на протезите на PIP. Близо 8000 от над 30 хиляди засегнати жени са били оперирани във Франция, показват данните на агенцията за здравни продукти. 2702 от извадените протези на 2252 пациентки са се били спукали, някои от тях на повече от едно места. Броят на случаите на рак на гърдата при носителките на протезите на PIP достигна 48, въпреки че френските власти и Националният институт за борба с рака не смятат, че има данни имплантите на PIP да повишават риска.
Имплантите на PIP са произведени във Франция, но се оказа, че са пълни с неотговарящ на стандартите гел. Процентът на спукванията е много над нормалния, като средно имплантите издържат 4,5 години. При 1380 пациентки са отбелязани и “чести” възпалителни реакции. Превантивното им отстраняване се препоръчва от здравните власти. Общо около 30 хиляди французойки носят имплантите за гърди на PIP. Отстраняването им се покрива от здравната осигуровка, но поставянето на заместващи протези се плаща от държавата само в случаите, когато то се е наложило по медицински причини след рак на гърдата.
Основателят на PIP Жан-Клод Ма е обвинен за причиняване на телесни повреди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване