06/05/12 16:31
(http://www.klassa.bg/)

Обединена, левицата във Франция ще има мнозинство в бъдещото Национално събрание

Левицата във Франция ще удържи важна победа над десницата на предстоящите в неделя парламентарни избори, сочат две социологически проучвания, цитирани от в. „Фигаро“. Това ще стане благодарение на изборните резултати на Социалистическата партия, Левия фронт и „Зелени-Европа Екология“. Според допитване, поръчано от „Нувел обсерватьор“,1 двете основни политически сили в страната - Социалистическата партия и Съюзът за народно движение, са с почти равни очаквания – съответно 30% и 30,5% от гласовете. Но целият ляв фронт ще получи общо 44,5%. Рамо на социалистите дават Левият фронт (8%) , Зелените (5%) и 1,5% за най-малките участници в ляво. Според авторите на проучването Социалистическата партия ще се представи доста по-добре от изборите през 2007 г., когато получи 25%, но тя няма да има мнозинство без съюзници, което обяснява изборното споразумение с еколозите и левите радикали. Десницата общо може да се надява на 34,5%
Националният фронт ще затвърди третото място с 14,5%.
Според друго допитване, поръчано за Радио Франс, от 577-те места в Националното събрание между 303 и 357 ще бъдат за представители на левицата, а десницата ще се задоволи с между 220 и 274 депутати. Първият тур на парламентарните избори е в на 10 юни, а вторият на 17-и.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване