06/05/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

Руският милиардер Прохоров създава партия

Руският милиардер Михаил Прохоров обяви, че създава собствена политическа партия, съобщи радио „Свободна Европа“.
47-годишният магнат излезе на трето място с близо 8% от гласовете на президентските избори в Русия през март, когато Владимир Путин бе избран за трети мандат. Прохоров рядко критикуваше Путин по време на кампанията и някои критици го обвиняваха, че е подставено лице на Кремъл.
В Туитър Прохоров обяви, че новата партия ще се фокусира върху местните избори и ще помага на руския професионален елит да влезе в политиката. Той представи плановете си за партията, която ще се нарича „Гражданска платформа“, на пресконференция в Москва, като увери репортерите, че тази нова организация ще е „много необикновена“. „Партията ще има само 500 членове. Това ще са представители на регионалните лидери, хора, които споделят същите ценности, с които аз се кандидатирах и спечелих подкрепата на 6 милиона души“, обясни Прохоров.
„Нашият приоритет“ са градовете с население над 500 000 души. В Русия има 14 града с население над 1 милион и 23 града с население над половин милион. Там са най-активните граждани“, обясни Прохоров. Той самият няма да е член на „Гражданска платформа“ и партията няма да има лидери. По думите му тя не се стреми към революция, а към еволюционно развитие на обществото.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване