06/05/12 06:59
(http://radiomilena.com/)

Състезател на „Кан Крум”- Бургас призьор в най-елитния турнир по конен спорт в България

konen sport Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в България

На снимката: Пламен Радославов и кон Никита . Автор на снимката: Красимир Искъров

Повод за гордост на всички бургазлии, които обичат конния спорт донесоха състезателят на Клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас Пламен Радославов и 6-годишния кон Никита.  Те отново зарадваха почитателите на елитния спорт в Бургас, като се класираха на призови места във всички паркури (надскачания) в клас Млади коне, които се проведоха в рамките на престижен турнир, кръг от Световната купа по прескачане на препятствия. Състезанието се проведе от 31 май до 03 юни на конна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

В два от паркурите Пламен и Никита се класираха на 4-тите места, а в 3-тия и най-голям паркур заеха престижното 3-то място, преодолявайки препятствие с височина 1.25 м за 38.78 сек. и 4 наказателни точки. В този клас от състезанието се включиха 20 състезателни двойки от 7 държави, а с класирането си двойката Пламен и Никита доказаха, че конния спорт в Бургас е на висота.

„Този турнир е най-престижното състезание в конния спорт в България, а с представянето си Пламен доказа, че в клуб по конен спорт „Кан Крум” – Бургас има състезатели на световно ниво. Изключително съм горд от постигнатото, защото няма друг екип, който да се е класирал на призови места във всички паркури, в които е участвал. Това е изключително впечатляващ успех, който показва, че конния спорт в Бургас се развива в правилната посока”, каза председателят на бургаския клуб Георги Базотев.

Другият бургаски състезател – Сияна Базотева, също се подготвяше за участие в турнира, но коня, с който щеше да се представи тя се контузи преди състезанието.

 

 Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в България

bookmark Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в Българияsvejo Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в Българияgoogle Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в Българияdelicious Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в Българияstumbleupon Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в Българияfacebook Състезател на „Кан Крум”  Бургас призьор в най елитния турнир по конен спорт в БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване