06/06/12 18:49
(http://www.klassa.bg/)

Пускат топлата вода в Бургас

Подаването на топла вода в Бургас ще бъде възстановено, обеща министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той е разговарял вчера с ръководството на "Топлофикация-Бургас" и с кмета на града. Ще направим възможното, за да решим техните финансови проблеми, като изтеглим едно плащане в размер на 843 хил. лв. от НЕК към "Булгаргаз", уточни министърът. Според него топлофикациите веднъж завинаги трябва да разберат, че трябва да си плащат сметките за газ и не трябва да разчитат на това, че като не си платят, ние няма да посмеем да спрем газоподаването. По данни на министъра само за този отоплителен сезон натрупаните задължения на бургаската топлофикация са 4,5 млн.
лева. Освен това дружеството има и стари задължения от повече от десет години с график за погасяването им. Графиците не се спазват и продължават да се трупат задължения. "Булгаргаз" плаща за природния газ и дружеството предприема правилно мерки, за да дисциплинира топлофикациите да си плащат дължимите суми, отбеляза министърът.
По-късно шефът на газовата компания Димитър Гогов потвърди, че дружествата в Бургас и Враца са погасили част от задълженията си и подаването на газ е възобновено.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване