06/06/12 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Симеон Сакскобургготски гостува на българите в Кастельон, Испания

Българската общност в провинция Кастельон с огромна радост присъства на 5 юни на срещата със Симеон Сакскобургготски и съпругата му, организирана от асоциация "Исабел Ферер" и бившия посланик на Испания в България г-н Хорхе Фуентес. Преди събитието Сакскобургготски, придружен от съпругата си доня Маргарита, посети кметството на Кастельон, където тържествено бе приет от кмета на града Алфонсо Батайер. Симеон Сакскобургготски изнесе лекция на тема „Търговските отношения между Испания и България“.
Сънародниците ни бяха много развълнувани, тьй като Симеон Сакскобургготски продължава да бъде една от най-емблематичните фигури в обществения живот на Испания.
Кастельон е грaд с многобройна българска емиграция, която има висок имидж в автономната област Андалусия. Царят говори с много патриотизъм и любов за родината, трогна до сълзи българите, присъстващи на срещата. Сред гостите на събитието бяха кметът на града, президентът на асоциация „Исабел Ферер”, съветникът по въпросите на социалната политика в кметството на Кастельон Кармен Бланко, представители на обществени и неправителствени организации. Симеон Сакскобургготски подари на асоциацията на българите за интеграция и развитие “Хан Аспарух“ книга, посветена на България, на испански език.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване