06/06/12 19:16
(http://www.klassa.bg/)

Сметната палата няма да одитира Центъра за градска мобилност

Депутатите отхвърлиха в сряда предложението на Михаил Миков от Коалиция за България да се възложи на Сметната палата да одитира дейността на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в София. Именно това общинско дружество контролира паркирането в столицата и събира приходите от „синя зона“.
От общо гласували 118 народни представители „за” одита в ЦГМ гласуваха 42, „против” – 32, „въздържал се” – 44.
Михаил Миков мотивира предложението си с неговата обществена значимост. Както е известно, от 1 септември в сила влиза новата наредба за паркирането в София, според която цената за паркиране в „синя зона“ скача двойно и става 2 лева на час.
„Има достатъчно информация за влияние на силови структури върху столичните паркинги, респективно върху Центъра за градска мобилност. Това налага да има информация за средствата, които се събират от гражданите, за тяхното целесъобразно използване, за увеличаването на таксите и неговата обоснованост”, каза Миков.
Според червения депутат се събират несъответни такси за паркиране. „Народното събрание следва да прояви интерес към темата и да види какво става с парите в Центъра за градска мобилност – къде отиват тези пари и как се харчат”, коментира Михаил Миков.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване