06/06/12 14:29
(http://www.klassa.bg/)

Футболистите на Украйна ще получат рекордни премии при титла

Футболистите на Украйна може да получат рекордни премии, ако успеят да спечелят титлата на европейското първенство, на което страната е домакин заедно с Полша. Максималната сума, която могат да заработят футболистите и целият им треньорски щаб, е 12,5 милиона евро. Новината беше съобщена на националния отбор лично от президента на Украинската футболна федерация Григорий Суркис.
„В сравнение с премиите на другите отбори, участващи на Евро 2012, нашите финансови стимули са сравнително по-големи. За всяка победа в груповата фаза отборът ще получава по 500 000 евро, а за равенство – 250 000. За излизане от групите премията е 2 милиона евро. Толкова са предвидени за класиране на полуфиналите, за финала – 3 милиона, а за титла – 4,5 милиона евро“, заяви Григорий Суркис. Така общата сума, която украинските национали може да заработят, е 12,5 милиона евро, но за целта отборът трябва да спечели всичките си срещи на шампионата.
За сравнение отборът на Германия ще вземе 7 милиона евро за титла, а Полша – по-малко от 4 милиона евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване