06/06/12 15:15
(http://www.klassa.bg/)

ЧЕЗ готова да изкупи енергосъоръжения, ако регулаторът одобри инвестиционния й план

ЧЕЗ и Камарата на строителите в България (КСБ) обсъдиха възможностите за по-бързо разрешаване на казуса с изкупуването на енергийни съоръжения, изградени от предприемачи. "Като компания, която осъзнава своя ангажимент пред обществото, бизнеса и икономиката на страната, ние не бихме искали да се превръщаме в тежест за инвеститорите в строителния бранш. Имаме желание и готовност да разрешим казуса с изкупуването на енергийните съоръжения в оптимално кратки срокове. Това може да стане, ако регулаторът увеличи обема на одобрените ни инвестиции до 151 млн. лева средногодишно", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
Основната причина за забавеното изкупуване на енергийни съоръжения са недостатъчните инвестиции, които регулаторът одобрява на ЧЕЗ в последните години. През настоящата ценова година от юли 2011 г. до юли 2012 г. ЧЕЗ получи одобрение да вложи 111 млн. лева, от които 40 млн. лева са заделени за изкупуване на съоръжения. През следващата ценова година (2012-2013) компанията иска да вложи 60 млн. лева за изкупуване на 40% от съоръженията, изградени от предприемачи, в случай че получи одобрение от регулатора да инвестира общо 151 млн. лева в мрежата на Западна България.
На срещата на 4 юни ЧЕЗ бе представена от Петър Докладал, регионален мениджър за България, и Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България”. От страна на КСБ участие взеха председателят Светослав Глосов, заместник-председателят Венелин Терзиев, изпълнителният директор Иван Бойков и Николай Станков - председател на областното представителство в София-град.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване