06/07/12 19:21
(http://www.klassa.bg/)

Велчев предлага „тримата големи“ да не влизат във ВСС по право

Ще кажа нещо, за което отдавна настоявам – тримата големи (главният прокурор и председателите на ВКС и ВАС) не трябва да бъдат членове на съвета по право, с оглед гаранцията за независимост на Висшия съдебен съвет. Това заяви преди заседанието на съвета в четвъртък главният прокурор Борис Велчев.
Смятам, че е редно главният прокурор да бъде избран от онзи ВСС, който има легитимността да работи в следващите пет години. Така е редно, допълни Велчев.
Обвинител номер едно каза още, че по негово мнение няма нищо лошо изборът на главен прокурор да бъде изтеглен напред във времето.
„В прокуратурата винаги се формират два вида неща – такива, които са от ден за ден, и такива, които са стратегически. Когато изтича мандатът на един главен прокурор, по разбираеми причини той не би искал да поема ангажименти със стратегически характер, за които не е стопроцентово сигурен, че ще бъдат одобрени от неговия приемник”, каза той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване