06/07/12 08:57
(http://radiomilena.com/)

Първите Peugeot 208 пристигнаха в Бургас

Peugeot 208 1024x768 Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургас

Дълго чаканият нов модел на Peugeot – 208 вече пристигна в Бургас. Автомобилите са поръчани специално от Франция и идват за представянето на модела край морето. То започва на Пантеона в петък – 8 юни и ще продължи до неделя, където всеки бургазлия ще може да види и покара 208-цата, съобщиха от представителя на марката – “София Франс Ауто – Бургас”.

Тест-драйвът ще се провежда и през нощта, когато колата е особено атрактивна.

Всички, участвали в пробното шофиране, ще могат да спечелят и предметни награди от организатора, а голямата награда е цял уикенд с автомобил Peugeot. За целта трябва само да се попълни анкетна карта на място.

Официалният старт на продажбите още не е започнал, но предпремиерно има условия за покупка, дори с подарък – безплатно “Каско”, съобщиха от “София Франс Ауто – Бургас”.

Автомобилът харчи едва 3,2 л дизел на 100 км и определено ще се хареса на екоориентираните, тъй като е изработен с голям избор от пестеливи двигатели, а 25% от използваните материали са “зелени” (рециклирани или с естествен произход). За първи път в света задната броня и групата двигател – трансмисия са изработени изцяло от такива материали. Само чрез бронята позволява да се спестят 1600 тона петрол годишно, горди са от Peugeot.

С модерния си външен вид, безбройните екстри в салона и симпатичния размер тази френска кола безспорно ще намери много почитатели, особено сред нежния пол.

 

Peugeot 208 предлага двигатели за всеки вкус и джоб.

Дизеловите агрегати са пет и са изключително икономични. Рекордьор е 1,4-литровият с 68 к.с., старт-стоп система и 5-степенна ръчна скоростна кутия, който харчи едва по 3,2 литра гориво при движение извън града и 3,6 в задръстванията.
Това се постига благодарение на технологията e-HDi, която чрез старт-стоп системата позволява да се постигне тази икономичност.

Има още и 1,6-литров e-HDi с 92 к.с., предлагащ се както с ръчна, така и с пилотирана кутия с 6 степени. През лятото се чакат и изцяло новите трицилиндрови бензинови мотори с обем 1 и 1,2 литра, както и версия 1,4 e-HDi.

Другите три бензинови агрегата са 1,4 литра VTi с 95 коня, 1,6 л VTi със 120 к.с. и топвариантът 1,6 л THP със 156 к.с.

 

Характерното за тази кола е отличната видимост благодарение на умален спортен волан, широки прозорци, големи огледала. Огромен 7-инчов тъчскрийн дисплей позволява лесен достъп до функциите радио, „свободни ръце“, Bluetooth, четене на музикални файлове и много други.

 Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургас

bookmark Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургасsvejo Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургасgoogle Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургасdelicious Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургасstumbleupon Първите  Peugeot 208 пристигнаха в Бургасfacebook Първите  Peugeot 208 пристигнаха в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване