06/07/12 14:52
(http://www.klassa.bg/)

Рони О'Съливан спира със снукъра

Четирикратният световен шампион в снукъра Рони О'Съливан реши временно да прекрати състезателната си кариера.
Това стана ясно в четвъртък, след като Ракетата отказал да подпише задължителния договор за играчите с Международната билярд и снукър организация, който на практика служи като билет за участие в турнирите през сезона. "Не може да се правят изключения в правилата за един определен играч. Рони е свободен да участва във всяка една надпревара, която организираме, стига първо да се съгласи с условията, които са еднакви за всички", коментира новината Бари Хърн, председател на Международната билярд и снукър организация. Още със спечелването на 4-тата световна титла през май Ракетата намекна, че желае да си вземе по-дълга почивка от снукъра, защото се чувства изморен и не може да балансира между личния си живот и професионалните си задължения. О'Съливан се бе оплакал и от натоварения календар за следващия сезон, който включва цели 27 турнира.
"Все още искам да играя снукър и да посещавам местата, където се провеждат надпреварите. Например в Китай всички хора са много ентусиазирани, когато дойде време за турнира. Надявам се да остана свързан със спорта по един или друг начин в бъдеще", каза О'Съливан пред официалния си сайт. С отказа да сложи подписа си върху контракт Ракетата се отписва от календара на снукъра за сезон 2012/2013. Той все пак не изключи варианта да продължи да поддържа форма в неофициални турнири.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване