06/07/12 08:50
(http://radiomilena.com/)

Учене през целия живот – реалност и предизвикателства

IMG 9717 1 Учене през целия живот   реалност и предизвикателства

Под това мото в 4-звездния хотелски комплекс “Хризантема” в Слънчев бряг започна работа Българо-унгарска научна конференция.Тя е част от проекта „Морска академия 2020” за Българо – унгарско сътрудничество,чрез активни културни и образователни дейности, реализиран от асоциацията на дунавските общини „Дунав”.

Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, посолството на Унгария у нас,Община Несебър и «Слънчев бряг хотел холдингс»АД.Той бе открит от кмета на Община Белене Петър Дулев-председател на Асоциацията на дунавските общини /АДО/ «Дунав».
С приветствие към участниците в конференцията-специалисти в областта на ученето през целия живот-учители, директори, експерти, специалисти по образование в общини и райони, преподаватели във висши училища от България и Унгария се обърна кметът на Община Несебър Николай Димитров.

Същинската част на конференцията започна с доклада на проф.д-р Румен Велчев-програмен директор на център «Отворено образование» и ръководител на катедра ЮНЕСКО  «Права на човека и култура на мира» към Бургаския свободен университет.С него бе сложено началото на дебата по доклади от индивидуаални и групови теоретически и практически проучвания в сферата на образованието и поставянето за разглеждане на проблемите на ученето през целия живот в светлината на развитие на регионални политики и същността на този процес в рамките на променящия се образователен модел.
Организаторите от АДО се надяват Българо -унгарската научна конференция, да изгради солидна база и  да стане стимул и мотив за бъдещо сътрудничество и да допринесе за стартиране на иновативни идеи, които да прераснат в дълготрайни инициативи и основа за провеждане на периодични форуми за междукултурен и образователен обмен между България и Унгария.

                                                                                          Мара МОМЧИЛОВА

 Учене през целия живот   реалност и предизвикателства

bookmark Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваsvejo Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваgoogle Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваdelicious Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваstumbleupon Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваfacebook Учене през целия живот   реалност и предизвикателстваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване