06/08/12 10:52
(http://radiomilena.com/)

Сдружение «Европа и Ние» проведе обучения

От 4 до 7 юни 2012 г. в хотел „Корал”, курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” се проведоха обучения за изграждане на капацитет за прилагане на политиката по интеграция на граждани на трети страни, съобщиха от Сдружение «Европа и Ние».

Мероприятията са част от дейностите, предвидени по проект „Подкрепа за интеграция II”, изпълняван с финансовата подкрепа на Интегрирана схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС” и укрепване на капацитета за реализация на тези дейности. Проектът има за цел да изгради капацитет за взаимно сътрудничество и реално участие в интеграционния процес от страна на гражданското общество, социалните партньори, местните органи на властта и международни организации, академични общности и неправителствени организации, както и различни имигрантски общности, чрез което да се гарантират правата на имигрантите и тяхната успешна интеграция в българското общество.

Основните теми, които се разискваха по време на обученията бяха: Национални и европейски политики по интеграция, Права и задължения на имигрантите и заинтересованите страни на местно ниво, Добри практики при интеграцията на граждани от трети страни, ще се обсъждат и решават конкретни практически казуси. Обученията бяха интерактивни и се основаваха на неформални методи на обучение.

В резултат на проведените обучения и на оценката на нуждите беше формиран Консултативен форум за Североизточна България, включващ представители на идентифицираните заинтересовани страни от областите Варна и Добрич. Първата среща на Консултативния форум е насрочена за 15 юни 2012 г. и на нея ще се представят за обсъждане разработените по време на двете обучения проектни идеи за подобряване на интеграцията на граждани на трети страни в България.

 Сдружение «Европа и Ние» проведе обучения

bookmark Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияsvejo Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияgoogle Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияdelicious Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияstumbleupon Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияfacebook Сдружение «Европа и Ние» проведе обученияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване