06/10/12 16:24
(http://www.klassa.bg/)

Дания и Германия с минимални победи на старта в „групата на смъртта“

Отборите на Дания и Германия записаха минимални успехи с по 1:0 на старта в „групата на смъртта“. „Червения динамит“ успя да изненада цял свят с победа над един от фаворитите за титлата Холандия, докато Германия спечели трите точки в двубоя с Португалия.
В първия двубой от групата отборът на Дания се поздрави с успеха, след като изигра отличен двубой срещу тима на Холандия в тактическо и физическо отношение. Момчетата на селекционера Мортен Олсен бяха сравнително по-свежи от своя опонент и това в голяма степен изигра решаваща роля за техния успех. През големи периоди от срещата „лалетата“ контролираха играта, но Ариен Робен, Уесли Снайдер и Робин ван Перси се отличиха с няколко пропуска. Звездното трио правеше всичко по силите си, но добре подредената отбрана на Дания си свърши отлично работата. В средата на първото полувреме падна единственото попадение в срещата. Михаел Крон-Дели направи хубав пробив в наказателното поле на Холандия и с премерен удар мушна топката между краката на Мартеен Стекеленбург за 1:0. След гола холандците още повече увеличиха оборотите, но до края на първото полувреме не съумяха да сътворят нищо интересно пред вратата на Дания. През втората част картината на игралното поле не се промени, но с напредване на времето се видя, че „лалетата“ се уморяват и им е все по-трудно да организират добре своите атаки. В отсрещния лагер датчаните демонстрираха невероятна физическа издръжливост и това се оказа решаващо за крайния успех.
В другата среща от групата Германия победи Португалия с 1:0 с попадение на Марио Гомез в средата на второто полувреме. Момчетата на Йоахим Льов владееха инициативата през големи периоди от срещата, но португалците начело с Кристиано Роналдо и Луши Нани създаваха по-опасните положения пред една от двете врати. Португалците удариха на два пъти гредите за Мануел Нойер след удари на Пепе и Луиш Нани.
Успехът с 1:0 над Португалия превърна Германия не само във фаворит за първото място в група „В“ на Евро 2012, но и в най-резултатния отбор в цялата история на европейските финали. Попадението на Марио Гомес във вратата на Руи Патрисио беше под номер 56 за Бундестима, който вече има с един гол повече от Холандия. Любопитното е, че двата отбора се изправят един срещу друг във втория кръг от груповата фаза. За „лалетата“ този двубой ще бъде на живот и смърт, след като вчера изненадващо отстъпи на Дания с 0:1. Освен с най-много голове, германците могат да се похвалят и с най-много титли от европейски първенства. Германия е единственият трикратен шампион на Стария континент, а по два пъти с титлата са триумфирали настоящият първенец Испания и Франция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване