06/10/12 15:07
(http://www.klassa.bg/)

Лионел Меси показа кой е номер едно срещу Бразилия

Големите врагове в южноамериканския футбол - Аржентина и Бразилия, направиха уникално голово шоу в контролна среща помежду си, играна в Ню Джърси. "Гаучосите" спечелиха мача с 4:3 след хеттрик на гениалния Лионел Меси и още едно попадение на Федерико Фернандес, а за "кариоките" се разписаха Ромуло, Оскар и Хълк. Аржентина игра почти в оптималния си състав, докато Бразилия изпробва играчи, които ще представят страната на предстоящата Олимпиада в Лондон.
Лео Меси, който често е критикуван, че за Аржентина не играе така, както за „Барселона“, напълно опроверга критиците си. Напоследък той не спира да бележи, а с хеттрика си срещу големия съперник Бразилия, макар и в контрола, ако въобще може да се нарече мач между тези отбори така, вече протегна негласно ръка към рекордна четвърта „Златна топка“. Освен това с красивите си три попадения срещу „кариоките“ Меси излезе и на 4-то място във вечната ранглиста на най-добрите аржентински голмайстори с 26 попадения, като изпревари Луис Артиме, който имаше 24 гола. Лео се приближи само на 8 от легендата Диего Марадона, който е с 34 гола. 35 има Ернан Креспо, а засега все още далеч напред е Габриел Батистута със своите 56. В последните мачове на южноамериканците Меси не спира да вкарва и вече има 8 попадения в 4 срещи.
Новата голяма звезда на Бразилия – Неймар, за пореден път изрази своето възхищение от нападателя на „Барселона“ Лео Меси, като заяви, че няма друг футболист, който да притежава качествата на аржентинеца. „Уморен съм от това непрекъснато да повтарям, че Меси е най-добрият футболист. Той не може да бъде сравняван с друг играч. Аз имам своя стил на игра, той има своя. За мен той продължава да е най-добрият в света“, категоричен бе Неймар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване